Honda Malaysia Melancarkan SUV Terbarunya, CR-V Serba Baharu Generasi ke-6

Kuala Lumpur, 14 Disember 2023 – Hari ini, Honda Malaysia secara rasmi memperkenalkan generasi terbaru SUV unggulannya, CR-V Serba Baharu. Dikuasakan oleh enjin e:HEV 2.0L generasi baharu, model ini membawa pengalaman berkendara yang didefinisikan semula dengan ciri-ciri terbaharu, termasuk Sistem Audio Premium Bose, paparan pandu (HUD), dan Kad Kunci Pintar.

Honda CR-V

New Honda CR-V Harga

Honda Price

Direktur Urusan Honda Malaysia, Encik Hironobu Yoshimura, menyatakan, “Pelancaran model baru ini sejajar dengan trend pasaran dan permintaan SUV. CR-V Serba Baharu, dengan lebih 2,000 tempahan dalam sebulan pertama, tidak hanya melangkah ke hadapan, tetapi membawa lonjakan besar dalam segmen ini.”

Dengan dua pilihan enjin dan empat varian, CR-V Serba Baharu menawarkan kepelbagaian untuk memenuhi keperluan pelanggan. Enjin e:HEV 2.0L varian RS menghasilkan tork sehingga 335Nm dan kuasa maksimum 184PS, sementara varian S, E, dan V dilengkapi dengan enjin berprestasi tinggi 1.5L VTEC Turbo.

enjin

Rekaan luaran SUV ini mencerminkan gaya moden dan sofistikasi Honda, dengan ciri-ciri seperti Gril Depan dengan Corak Mesh tebal, Lampu LED, dan Lampu Belok Aktif. Varian e:HEV RS, sebagai pilihan paling atas, menonjolkan Gril Penutup Aktif dan Rim Aloi Berlina Hitam 18 inci yang meningkatkan rasa premium.

rim

CR-V Serba Baharu juga mempunyai ruang kargo terbesar dalam segmen SUV, dengan kapasiti sehingga 1,072 liter apabila kerusi dibaringkan.

Dalam memenuhi tuntutan keselamatan, model ini dilengkapi dengan Honda SENSING, Honda CONNECT, dan lapan beg udara. Varian e:HEV RS turut menawarkan Meter TFT 10.2 inci, Sistem Audio Premium Bose, dan HUD untuk pengalaman pemanduan yang lebih eksklusif.

Pelanggan boleh memilih CR-V Serba Baharu dalam lima warna, termasuk biru yang diperkenalkan pertama kali, dengan harga bermula dari RM157,900 untuk varian S.

CR-V Serba Baharu:

1. Hanya terdapat pada varian E, V, dan e:HEV RS

2. Eksklusif untuk varian V dan e:HEV RS

3. Eksklusif untuk varian e:HEV RS

4. Kerusi Kulit diperbuat dari kombinasi kulit

5. Harga atas jalan tanpa insurans. Harga tertakluk kepada perubahan tanpa notis awal

Untuk maklumat lanjut atau ujian pemanduan, pelanggan boleh menghubungi 1-800-88-2020 atau melawat www.honda.com.my.

Share